Ежедневное техническое обслуживание оборудования для полуавтоматической сварки

Регулярне та ретельне технічне обслуговування є однією з основних умов для тривалого терміну експлуатації та безвідмовного функціонування зварювального напівавтомату.

Технічне обслуговування обладнання можна поділити на дві категорії: щоденне та періодичне. У цій статті ми розглянемо першу категорію - щоденне обслуговування. Щоденне обслуговування проводиться, як витікає із самої назви, кожного дня при підготовці напівавтомату до роботи та є досить простим.

Щоденне обслуговування включає в себе:

1. Перевірку всіх з'єднань на обладнанні (особливо силових зварювальних роз'ємів). Якщо має місце окислення контактів, видаліть його за допомогою наждачного паперу;

2. Перевірте цілісність ізоляції всіх кабелів. Якщо ізоляція пошкоджена, виконайте ремонтну ізоляцію місця пошкодження або замініть кабель;

3. Очистіть від пилу і бруду вентиляційні решітки обладнання;

4. Перевірте надійність підключення обладнання до електричної мережі.

Намагайтеся постійно слідкувати за чистотою зварювального обладнання, видаляйте пил з корпусу за допомогою чистої і сухої тканини. Не допускайте потрапляння в апарат крапель води, пару та інших рідин. Постійно стежте за станом пальника та знімайте з нього бризки металу. Щоденно перевіряйте стан наконечників пальника і в міру їхнього зносу, виконуйте заміну зношених наконечників на нові.

Поділитися :