Автоматическая сварка под флюсом: сварочный трактор Jasic MK-1

Огляд можливостей зварювального трактора

 Jasic MK-1

Автоматичне SAW зварювання під флюсом – це один з найбільш продуктивних способів зварювання, при якому використовують електродний дріт суцільного перерізу, а для для захисту дуги та зварювальної ванни від повітря застосовують флюс. Зварювання під флюсом характеризується глибоким проплавленням основного металу. Шлак, що утворюється при зварюванні під флюсом, створює додатковий тепловий захист і знижує теплові втрати дуги, чим значно підвищує якість зварного шва та з’єднання в цілому.

У процесі автоматичного зварювання під флюсом горіння дуги відбувається між дротом та основним металом. Стовп дуги та зварювальна ванна з рідкого металу з усіх боків щільно прикриваються шаром флюсу товщиною близько 30 — 35 мм. В процесі горіння дуги частина флюсу плавиться утворюючи газову порожнину довкола дуги, а на поверхні розплавленого металу — рідкий шлак, що надійно захищає зварювальний шов від навколишнього середовища.

У статті ми розглянемо зварювальний трактор JASIC МК-1, виробництва світового лідера зварювального обладнання Shenzhen Jasic Technology. На даний момент компанія Shenzhen Jasic Technology має чотири науково-дослідних центри і три сучасних виробничих майданчики. Завдяки передовим дослідженням компанія отримала понад 50 національних патентів і 14 нагород за внесок в національну науку і розвиток технологій в галузі зварювання, завод також має статус підприємства державного значення. Виробництво компанії має сертифікат ISO9001, виробничий процес і продукція відповідають світовим стандартам.

Зварювальний трактор JASIC МК-1 для автоматичного SAW зварювання під флюсом використовують для виконання довгих прямолінійних і кільцевих швів у нижньому положенні при серійному та масовому виробництвах. Мінімальний струм зварювання становить 100А, а максимальний - 1000А або 1250А в залежності від комплектації та моделі джерела живлення. Тривалість включення трактора JASIC МК-1 є максимально можливою і дорівнює 100%.


Зварювальний трактор JASIC МК-1 складається з таких основних вузлів: самохідна каретка, зварювальна головка, блок керування, касета для електродного дроту з гальмівним пристроєм, флюсовий бункер. Трактор JASIC МК-1 забезпечує стабільне зварювання всіма видами дроту діаметром від 2 мм до 6 мм. Для забезпечення якнайкращого позиціонування зварювальну головку та поперечну балку можна переміщувати по вертикальній осі, горизонтальній осі та обертати. Чотирьох роликовий механізм подачі електродного дроту забезпечує стабільне подавання дроту, якісне центрування, значне зусилля прижиму та малі втрати потужності, швидкість подачі дроту становить 0,3 – 3,0 м/хв.


Каретка трактора представляє собою рухомий візок на колесах. Вона приводиться в рух електродвигуном постійного струму з плавно регульованою швидкістю. Швидкість зварювання можна змінювати у широкому діапазоні від 0,1 до 1,5 м/хв. На каретці міститься рукоятка, що дозволяє перемикати режими переміщення - режим «AUTO» рух трактора здійснюється автоматично, в режим «MANUAL» - трактор може переміщуватися виключно вручну, що необхідно для точного позиціонування трактора відносно деталей що зварюються.

Блок керування зварювального трактор JASIC МК-1 дозволяє керувати всіма процесами безпосередньо з пульта та складається з таких основних вузлів:

Кнопка екстреної зупинки. Натисніть цю кнопку у разі виникнення надзвичайної ситуації при зварюванні. Блок керування буде знеструмлений, зварювальний трактор зупиниться. Коли небезпека буде усунута – поверніть кнопку у напрямку, що зазначений стрілкою, блок керування ввімкнеться, зварювання можна буде продовжити.

Цифрові дисплеї. З високою точністю відображають значення швидкості переміщення автомату, напруги зварювання та струму зварювання;

Сигнальні індикатори струму зварювання та швидкості подачі зварювального дроту;

Енкодери, призначені для регулювання струму або швидкості подачі дроту, швидкості зварювання, напруги зварювання. Перевагою енкодерів у порівнянні з типовими потенціометрами є їхня довговічність, відсутність механічного зносу та можливість точного регулювання параметрів;

Перемикач напрямку руху каретки задає напрям у якому буде здійснюватися зварювання: вперед або назад;

Кнопка «FN» виклику підменю за допомогою якого змінюються додаткові параметри зварювання, наприклад, такі, як функція заварки кратера в кінці зварювання;

Кнопки «START» та «STOP», що призначені для початку або кінця зварювання відповідно.

При використанні на виробництві зварювальних тракторів JASIC МК-1 підвищується продуктивність зварювання у 10-15 разів у порівнянні з іншими видами зварювання, досягається однорідність шва і підвищується якість наплавленого металу, значно зменшуються витрати зварювального дроту у зв'язку зі зменшенням втрат металу на вигорання та розбризкування. Так, втрати електродного дроту на розбризкування складуть 1,5-2%, у свою чергу для зварювання відкритою дугою цей показник знаходиться на рівні 20-30%.

 Зварювання під флюсом значно полегшує роботу операторів та виключає негативний вплив зварювальної дуги на органи зору, оскільки весь процес відбувається в закритій шлаковою кіркою ванні, виключаючи світлове забруднення і дозволяючи працювати оператору, який стежить за процесом без маски.


Зварювальний трактор Jasic MK-1 входить до комплекту поставки систем автоматичного зварювання Jasic MZ-1000 та Jasic MZ-1250

З питань тестування та придбання обладння звертайтесь до наших менеджерів


Поділитися :