Импульсный режим и синергетическое управление при MIG/MAG сварке

Як і навіщо застосовується режим імпульсного зварювання.
  Що таке "синергія" або "синергетичне керування"

Імпульсне MIG/MAG зварювання - це вдосконалений вид напівавтоматичного зварювання, що забезпечує більш високу якість роботи та усуває недоліки традиційного MIG/MAG процесу.

Використовуючи імпульсний режим, зварювання можна проводити у будь-якому просторовому положенні. Перенесення металу у зварювальну ванну може бути крапельним або струменевим, при цьому присадковий дріт використовується максимально ефективно, оскільки розбризкування зведено майже до нуля. Імпульсний режим обладнання значно розширює межі регулювання струму зварювання і дозволяє без проблем зварювати вироби з тонкого металу дротом діаметром  0.8 мм, 1.0 мм, 1.2мм.

В основному, імпульсний режим – це спосіб перенесення присадкового металу, коли розплавлений присадковий метал передається до зварювальної ванни у контрольованій крапельній формі. Це досягається за рахунок мікропроцесорного керування вихідними параметрами джерела живлення. Під час горіння дуги, утворюється крапля металу визначеного розміру на кінці присадкового дроту, в цей момент джерело живлення подає додатковий імпульс струму, що сприяє відриву краплі та потраплянню її у зварювальну ванну. Все це дає змогу контролювати розмір крапель та швидкість їхнього перенесення  у зварювальну ванну.

Імпульсне MIG/MAG зварювання значно еволюціонувало з моменту його першої появи на ринку. У 1980-х роках цей процес був занадто складним і, в цілому, його використовували найбільш кваліфіковані зварювальники. Процес сильно залежав від навичок та умінь оператора, оскільки вимагав точного налаштування багатьох параметрів. На сьогоднішній день новітні системи керування обладнанням та програмування значно полегшують роботу, та роблять процес налаштування параметрів зварювання простими та швидкими. Обладнання містить бібліотеку зварювальних програм, автоматизованих налаштувань та функцій програмування, подвійний імпульсний режиму – все це значно розширює можливості обладнання. Як результат, оператор встановлює тільки основні параметри, а все інше - обладнання підбирає автоматично. Часто це називають «Синергичним» керуванням. Синергетика значно полегшує процес налаштування обладнання та зменшує вимоги до кваліфікації зварника. Зварник може задавати товщину металу, довжину дуги, виліт дроту, тип металу та захисного газу, швидкість подачі дроту, струм та напругу зварювання, тощо.

Синергетичне керування та наявність режиму імпульсного MIG/MAG зварювання робить обладнання більш дорогим у порівнянні з традиційними джерелами живлення, однак дане обладнання дозволяє отримати найбільш якісний зварний шов, зменшити витрати на розбризкування металу та зачищання деталей від бризок, працювати з таким обладнанням можуть оператори не високої кваліфікації.

Ключові переваги:

Підвищення продуктивності. Імпульсний режим забезпечує краще перенесення металу. Крім того, обладнання є адаптивним і простим у налаштуванні, тому на навчання витрачається менше робочого часу;

Покращена якість зварювання. При зварюванні у режимі MIG PULS забезпечується висока якість зварювання. Стабільне горіння дуги без розбризкування металу сприяє більш економному використанню трудових ресурсів, а синергетичне керування дає змогу отримати високоякісні зварні шви навіть новачку;

Відсутність розбризкування та зменшення димовиділення через контрольоване перенесення металу;

Зниження тепловкладень. Імпульсний режим забезпечує кероване введення тепла у деталь, таким чином поліпшується загальна якість шва та зменшуються деформації деталі після зварювання;

Енергозбереження. Інверторні джерела живлення, що побудовані на сучасній елементній базі, надзвичайно енергоефективні, електрична енергія використовується повною мірою при перетвореннях і  в меншій мірі виділяється на нагрівання внутрішніх компонентів. Додаткова функція гібернації дозволяє максимально знижувати споживання електроенергії в режимі очікування.


На нашому сайті представлено кілька моделей апаратів з синергетичним управлінням, наприклад, компактні Jasic MIG-160 (N227) і Jasic MIG-200 (N229), також є більш потужні пересувні зварювальні пости як Jasic MIG-350P (N316) або Jasic MIG-400P (N317). Індекс "Р" в назві двох останніх моделей також говорить про те, що ці напівавтомати можуть працювати в режимі імпульсної зварювання.

Поділитися :