Серия коротких расходников под TIG-горелки

Короткі витратники до пальників для аргонодугового (TIG) зварювання типу WP-17/18/26. Переваги використання і особливості застосування.

Найчастіше в побуті і на зварювальному виробництві використовуються TIG-пальники ходових типорозмірів - WP-17, WP-18 або WP-26. Такий розмірний ряд максимально забезпечує потреби у зварюванні виробів широкого діапазону товщини і на різних значеннях зварювального струму. Витратні матеріали для цих пальників (сопла, цанги, ізолятори і т.ін.) стандартизовані і взаємозаміннні. Фактично сопло №4 для пальника WP-17 також підійде для пальників WP-18  або WP-26.

Але, навіть якщо мати у наявності одного такого пальника або навіть усі три, іноді у процесі робіт зі зварювання чи монтажу виникають нетривіальні задачі, для вирішення яких необхідно докласти зусиль, а іноді винахідливість та вміння приймати нестандартні рішення. Класичний приклад складних завдань – це з’єднання з кількох хитромудрих елементів, зварювання під дуже гострим кутом, коли пальник складно підвести до поверхні або ж просто роботи виконуються у вузьких простінках, де і зварювальнику підібратися складно, не те що варити. Як же вирішується таке просте і одночасно складне завдання? Велика монтажна організація або професіонал-універсал суттєвих проблем у цьому не вбачають – спеціально для таких випадків давно розроблені пальники зі зменшеними голівками, такі як WP-9 або WP-20. Швидше за все, такий пальник є у арсеналі інструментів, якщо раніше доводилося стикатися з необхідністю зварювати у важкодоступних місцях. Але раптом трапилося так, що є лише пальник WP-18, новий пальник ще не зрозуміло, чи потрібно купувати, а роботу потрібно було зробити ще вчора?

Один з варіантів вирішення саме такої нагальної задачі – застосування витратних матеріалів зменшеної довжини. Просто міняєте стандартний комплект витратників на короткий і можна використовувати пальник без обмежень.
Комплект коротких витратників складається з:

  • короткої цанги
  • короткого корпуса цанги
  • ізолятора
  • короткого сопла
  • короткої капи (ковпачка)
Поділитися :