Работа в маске-хамелеон в -20 по Цельсию

Важкі погодні умови.
В Україну прийшли морози.

Нестабільна робота масок-хамелеон

Останні тиждень-два почастішали запити з приводу проблем з працездатністю масок TM Optech та Artotic. Як правило, покупці скаржаться на затримку у спрацьовуванні світлофільтра, плаваючі проблеми в його роботі, повне затемнення маски або ж навпаки неспрацьовування фільтра.

Перше, що спадає на думку – це брак або помилка в роботі світлофільтра. І це слушний напрямок думок, якби не одне «але» - потік скарг на роботу масок-хамелеонів почався саме тоді, коли в Україну прийшли морози і температура впала до -18°C і нижче. Просимо звернути увагу на інструкцію з експлуатації і умови гарантії на наші маски, які ми неухильно дотримуємося.

Отже, в інструкції з експлуатації, а також на сторінці товару на сайті вказано, що стабільна робота маски гарантується за температур до -5°C. Звісно, це технічна величина, і виробник передбачив певний запас працездатності і навіть при дещо більшому мінусі цілком можна працювати на вулиці або у неопалюваному гаражі, але не зараз, коли за вікном -20°C. Світлофільтр маски – це складний оптико-електронний прилад, тому він не розрахований на роботу за таких низьких температур.

Що можна порадити людям, які придбали маску і з’ясували, що вона не працює в дуже холодному приміщенні або на вулиці? Першочергово під час зварювання в сильний мороз потрібно використовувати зварювальні намети або скоротити час зварювання до мінімуму. Щоб відновити працездатність маски її поступово відігрівають в приміщенні до кімнатної температури, але ні в якому разі не методом «смаження» на батареї центрального опалення або обігрівачі.

Бажаємо Вам вдалої експлуатації зварювальних масок та аксесуарів Optech і Artotic придбаних у нас. Читайте уважно інструкцію, і вони слугуватимуть вам увесь гарантійний термін без збоїв та нарікань

Поділитися :