Какой сварочный аппарат выбрать для дома

Основні фактори вибору зварювального апарату для побутового використання.

Вибір зварювального апарату для домашнього використання досить простий, звичайно, при правильно розставлених пріоритетах.

Перш за все, необхідно визначитися з тим, що саме необхідно зварювати - найчастіше в побуті потрібно варити прості металеві конструкції з вуглецевої сталі товщиною до 5 мм, це можуть бути такі конструкції як: різноманітні стелажі, огородження, ворота, сходи, предмети інтер'єру. У побуті практично не застосовуються спеціальні леговані стали, кольорові метали або тугоплавкі метали на кшталт титану, тому немає необхідності купувати апарат, розрахований на високий струм або спеціалізований зварювальний процес. При цьому, протяжність швів теж невелика, тому апарати з високою продуктивністю зварювання і, відповідно, дорожчі, вибирати не доцільно. Зварювальний апарат повинен бути доступним за ціною, а також мати порівняно низьку вартість самого процесу зварювання. У той же час апарат повинен бути надійним, мобільним і не вимагати високої кваліфікації користувача.

Проаналізувавши перераховані вище факти, можна сказати, що найкращим апаратом для побуту або невеликої майстерні буде апарат для ручного дугового зварювання покритими електродами (ММА). У лінійці апаратів JASIC для ручного дугового зварювання, відмінно зарекомендували себе такі апарати як ARC-140 Super Mini і ARC-160. Вони практично однакові з точки зору конструкції і виконання, відмінність тільки в максимальному значенні зварювального струму. Ці апарати працюють від побутової електромережі (220 В) навіть при значних падіннях напруги, вони досить надійні і прості у використанні. Для роботи потрібні зварювальні електроди діаметром від 1.0 мм до 4.0 мм. Ці діаметри повністю покривають потреби в зварюванні, які виникають в побуті. У конструкції апарату використовується IGBT-технологія, що робить його компактним, легким (до 4 кг) і надійним. Панель управління проста і зрозуміла навіть для новачка.

Поділитися :